I dag tänkte jag att vi skulle prata lite om poddar. Eller rättare sagt om en väldigt specifik podd som jag blev tipsad om för ett tag sen av en kompis. Efter att hon hade berättat lite om den var jag bara tvungen att lyssna själv. Den heter Alla våra ligg och drivs av två anonyma tjejer som kallar sig för Ella och Linnea som pratar öppet om sina sexuella upplevelser och erfarenheter. Jag har inte lyssnat på alla avsnitt än, bara några, men av det jag hört tycker jag de gör det bra.

Personligen kan jag tycka att prat om sex ofta blir tramsigt och intetsägande. Men dessa tjejer lyckas verkligen prata om ämnet på ett underhållande och samtidigt intressant sätt. I de avsnitt jag lyssnat på så har de bjudit in före detta sexpartners till programmet för att prata om saker de upplevt tillsammans, men också om sex i allmänhet. Vilka historier man får höra om! Men också om sånt som alla kanske nojjar över ibland.

Podden heter som jag tidigare nämnde Alla våra ligg och vill du också lyssna så hittar du den på radioplay eller på iTunes. Kan ju vara ett tips på underhållning nu i juletider.

Radiointervju om en sexolycka

Om man tycker det är kul eller intressant att lyssna på sexhistorier så kan jag tipsa om ett program på SR där de intervjuar en man som ofrivilligt fick sitt sexliv exponerat i tidningarna. Han och hans sexpartner hade åkt upp på en kulle för att experimentera med sex i bilen när den plötsligt börjar rulla nerför branten och in mellan ett träd och en sten. Polis och räddningstjänst kallas till platsen och allting hamnar i tidningarna. Så kan det också gå! Intervjun finns som sagt på SR, avsnittet heter ”Allt om sexolyckan på Tantoberget”, och där framträder han med både namn och egen röst. Modigt tycker jag. Själv skulle jag ha velat sjunka under jorden och försöka glömma hela historien.

Frispråkighet är bra

Det är intressant hur olika man kan vara när det gäller sex. En del är väldigt frispråkiga medan andra är extremt privata. Jag tycker dock att det är tur att det finns en variation. Utan de frispråkiga skulle nog många gå och undra ”är det här normalt?” och liknande. Tack vare de frispråkiga lär vi oss andra massor.

Själv hör jag nog till de som tycker sex är ganska så privat. Jag är väl inte superpryd men det är inget jag pratar med vem som helst om och inte heller när som helst. Men man är olika som sagt! Därför tycker jag det är bra att de som gör ”Alla våra ligg” är anonyma så att inte deras partners identiteter röjs om de inte vill. Visst de som känner de som gör programmet och deras gäster kanske känner igen rösterna, men långt ifrån alla i bekantskapskretsen lär veta.

Trevlig helg!

I jul ska jag lyssna på lite fler poddar. Kanske kommer ett nytt tips efter jul!

Ha en jättebra jul och gott nytt år om vi inte hörs innan det nya året är här!