champagne
God fortsättning på 2017!

Gott Nytt År! Eller god fortsättning kanske man säger nu när det nya året nästan är 14 dagar gammalt 🙂

I dag tänkte jag gnälla lite om dejting och berätta om mitt nyårsfirande.

Jobbigt med dejting

Åh vad frustrerande det här med dejting kan vara ibland! Oftast är det jättekul att träffa nya människor,  man pratar om allt möjligt och utbyter kunskaper och perspektiv på saker och ting, men ibland känns det bara som att vada i sirap. Samtalet går trögt, man pratar förbi varandra, skämten går inte fram och man har totalt olika inställning till saker och ting.

Jag tycker det är så jobbigt när jag måste pressa fram något att säga, när huvudet går på högvarv för att komma på något som håller konversationen igång.

Just såhär jobbigt har det varit på mina senaste dejter. Jag begär inte och förväntar mig inte att romantik ska uppstå vid första ögonkastet, att det ska säga klick direkt. Jag vill bara att mötet ska vara trevligt och intressant. Sen spelar det ingen roll om det klickar på det romantiska planet eller inte. Men om det inte klickar alls, om man inte känner någon gemenskap eller samhörighet alls så är det inte kul att genomlida en fika eller vad det nu kan vara man gör på dejten.

Hjälp behövs!

Jag önskar jag var en social människa med lätt för att prata med alla, men det är jag inte så jag behöver era råd! Hur gör ni? Vad pratar ni om? Har ni förberett konversationsämnen? Finns det något ämne man ska undvika? Vad gör man när samtalet går trögt? Hjälp mig!

Ärligt talat börjar jag utveckla lite fobi för att gå på dejt. Funderar på att föreslå bio som aktivitet om jag hittar någon att gå ut med. På bion behöver man varken prata eller titta på varann och efteråt har man åtminstone ett givet samtalsämne som man borde kunna dra ut på under en snabbfika innan man skiljs åt. Problemet är väl att man inte lär känna varandra särskilt mycket, men det kanske inte är nödvändigt på första dejten heller?

Eller så får jag helt enkelt bli bättre på att hitta på vita lögner så att jag kan smita ifrån en jobbig dejtingsituation om det känns obekvämt. Är det något ni brukar köra med? Låtsas att det dykt upp något jätteviktigt som ni måste rusa iväg på till exempel? Just nu står det still i huvudet när jag försöker komma på vettiga ursäkter till att gå ifrån en planerad dejt. Det är inte många ursäkter som fungerar, i alla fall få som inte involverar ett telefonsamtal eller liknande. Men man får kanske göra så, be en kompis ringa en viss tid och ge en en utväg.

För tillfället har jag i alla fall ingen dejt inplanerad vilket känns rätt skönt. Har varit på två dejter nu sen nyår och det har som sagt inte känts helt bekvämt så det känns skönt att inte ha något mer inplanerat just nu.

Nyårsfirande

Förutom dejter har jag faktiskt varit på en tjejresa med mina väninnor till Köpenhamn och shoppat, ätit god mat och varit på tivoli. Vi var där över nyår och stannade ett par dagar extra för att koppla av. Det var jättekul och jag vill verkligen åka på någon liknande resa nästa nyår! Kanske inte till just Köpenhamn, det vore kul att prova någon annan stad också, även om Köpenhamn var jättemysigt.

Nu ska jag leta efter någon bra podd att lyssna på, jag lovade ju att försöka återkomma med mer poddtips! Så kom tillbaka och läs för att se om jag hittar någon bra podd du inte vill missa 🙂