Moln på blå himmel

Midsommar är en glädjens högtid och för många också en kärlekens dag. Vädergudarna brukar dock vilja ha ett ord med i laget och för många är ett rejält regnoväder en rejäl stämningsdödare. I år verkar det dock bli sol om man ska tro oddsen från spelbolagen.

I början av juni rapporterade spelbolaget betsson att oddsen för sol var högre än för regn i de svenska storstäderna. Med andra ord, risken för regn var mindre än risken för sol. Det ska dock tilläggas att oddsen sätts utifrån ifall att det kommer regna mer eller mindre än 5 mm, så en liten skur kan det trots allt bli.

För den som vill grotta ner sig i midsommarväder, temperatur och regnmängd kan jag rekommendera SMHI. Sök på midsommar på deras sajt så får du upp flera intressanta artiklar på ämnet.

Jag har också kikat lite på oddsen för var det kommer bli mest sol i sommar. Vill man ha sol verkar det som att Hoburg på Gotland och Svenska Högarna är de säkraste platserna. Hoburg och Svenska Högarna har nämligen lägst odds att vinna solligan hos unibet just nu. Oddset ligger på 3.50 i skrivande stund.

Andra platser/städer som också spås ha en chans att ta hem vinsten i solligan är: Visby, Luleå och Ölands norra udde.

Oddsen kan givetvis förändras framöver, men i nuläget är det dessa platser som unibet håller som favoriter att vinna solligan.

För vädernörden finns också möjlighet att betta på om det blir värmerekord i sommar. I skrivande stund ligger värmerekordet på 38 grader och rekordet måste slås innan den 30 september. Oddset för att det blir nytt värmerekord ligger på 11.00 hos unibet.

Själv hoppas jag på en lagom varm och lagom solig sommar. Tycker det är härligast att kunna varva soliga dagar på stranden med hemmamys i regnet. På midsommarafton vill jag dock inte ha regn. Då ska man kunna vara ute från morgon till sen kväll och umgås eller bara vara.

Vi får väl se hur det blir tillslut, om spelbolagen fick rätt eller inte om årets midsommarväder och om sommarvädret i allmänhet.

Trevlig sommar!