Ett blommande träd som ser ut som ett hjärtaDet är vår! Det börjar grönska, det börjar blomma och för många kanske kärleken också börjar spira såhär på vårkanten. För många fortsätter dock jakten på den rätta och i det här inlägget tänkte jag dela med mig av lite tips på hur man kan öka chanserna för att träffa den rätta. Så är du singel och utan dejt den här våren kommer lite tips till dig.

Tips 1. Gör sådant du mår bra av

 

Var snäll mot dig själv och gör sådant du mår bra av. Det kan öka dina chanser att träffa den rätta om du själv är i balans eftersom du då orkar vara mer närvarande och engagerad i möten med andra.

Tips 2. Vänskapskretsen

Det är inte helt ovanligt att kärleken finns alldeles i närheten. Ur vänskap har det vuxit mycket kärlek. Ta en titt på dina vänner och fundera på om det finns potential till något mer.

Tips 3. Börja med en hobby

Att börja med en hobby kan vara ett sätt att både boosta det egna välmåendet och att träffa nya potentiella partners. När du träffar någon på hobbyn har ni ett gemensamt intresse vilket kan vara en bra grund att bygga vidare på. Om du inte träffar någon så har du i alla fall kul och kanske träffar du nya vänner.

Tips 4. Dejtingappar

Via olika dejtingappar kan du snabbt få kontakt med andra som också söker kärleken. Ett tips är vara tydlig med vad du söker för typ av relation och att leta efter andra som söker samma typ av relation. Då minskar risken för att du börjar dejta någon som inte delar samma målsättning som du.

Tips 5. Våga göra saker ensam

Det kan också vara värt att testa att göra saker själv. Till exempel gå på restaurang själv, gå till simhallen själv, till gymmet och så vidare. Chansen är då större att andra vågar ta kontakt.

Bonustips!

När du träffar någon, var inte för snabb med att avfärda en dejt som ointressant. Det kan finnas många anledningar till att det inte klickar direkt. Prova att träffas några gånger innan du bestämmer dig för om personen är intressant eller inte. Försök också att bortse från dina egna föreställningar om hur den rätta ska se ut och vara. Den rätta kan ju faktiskt vara någon helt annan du föreställt dig.

Lycka till!

Jag hoppas mina tips kan vara till nytta och att du som längtar efter en partner hittar någon att njuta av livet med. Lycka till!